инвестиции криптовалути прогнози

Позитивен тон от SEC и CFTC

В следствие на няколко относително значими събития, последната седмица-две крипто пазарът достигна нивата си от края на ноември. Усети се много страх и съответно това създаде много добре подхранена почва за спекула. За мен това си беше съвсем здравословна корекция без много изненади. Изненада щеше да е ако цената беше паднала до нива под $5500, но това не се случи.

Интересно беше да гледам отстрани различните коментари на приятели и познати – „Това ли е дъното?“, „Кога ще спре да пада“, „Има ли смисъл да го чакам да си прибера парите поне или да продавам сега“, … Както се сещаш това са коментари на хора, които участват на сляпо. От противоположната страна, с хората които имат идея какво се случва въпросите бяха по-различни – „Какъв е проспекта за слушането на сената?“, „Китайската нова година ще повлияе ли на пазара както предни години?“, „ICX, VEN или QSP?“, „BLZ, ZIL, MTN, CXO или RHOC?“.

Всеки нов криптоинвеститор би трябвало да знае, че в краткосрочен план цената на биткойн и оттам на всичко останало може да бъде екстремно волатилна. В моменти като предните няколко дни добро решение е да изтриеш blockfolio и tabtrader и просто да се разнообразиш с нещо друго за няколко дни. Ако имаш качествени валути няма начин дългосрочно да си на загуба.
Единствено липсата на търпение и прекомерната употреба на мейнстрийм медии могат да повлияят негативно на финансовите ти решения.

Така CNBC зрители си да пазаруват Ripple.

Този откъс от вчерашна статия от Financial Times говори повече от хиляди думи.

Ако се оставите хора на подобни постове (Agustín Carstens, general manager of the Bank of International Settlements) и изглеждащи по този начин да ви информират за криптовалути и технологичните им слоеве, смисълът да навлизате в тази сфера се изпарява. Дори и идващи от Financial Times, бих охарактеризирал подобни статии или като неволно подвеждане на читателя или като опит за умишлена заблуда. И в двата случая посланието е ясно – когато става дума за крипто валути, крипто технологии и криптоикономика – стой далече от мейнстрийм медии.

CFTC, SEC и Сенатът

We owe it to this new generation, to respect their interest in this new technology with a thoughtful regulatory approach.
– J. Christopher Giancarlo /CFTC Chairman/

Едно от основните събития, което обърна тренда вчера беше неочаквано оптимистичния тон от senate cryptocurrency hearing. На заседанието се усети учудващо позитивен тон от високопоставени служители на SEC и CFTC с оглед досегашните мерки, които федералните закони налагат върху всичко що е крипто в САЩ.

Другото нещо, което ме впечатли от това заседание е че висши държавни служители са осъзнали факта, че криптовалута и блокчейн технологията, стояща зад нея са две неделими понятия и неможе да се говори за едното и в същото време да се игнорира другото. Няколко години поред големи инвестиционни структури и банки се опитваха да внушат точно обратното – очевидно сред висшите служите има и технологично будни хора, които са си свършили домашното и не са се поддали на болните мантри на Jamie Dimon.

Позитивният тон на заседанието в комбинация, новини за имплементация на segwit портфейли от Coinbase както и няколко вероятни допълнения към Bitcoin Core протоколът (MAST, Confidential Transactions, Script Versioning, LND – version 0.1-alpha) ми дават средносрочен оптимистичен проспект за скалиране на протокола, оттам цената на Биткойн и оттам и стойността на останалите валути.

изображение: stevepomeranz.com

Остави коментар