Крипто 1:1

Закъснях ли за криптореволюцията?

Краткият отговор е НЕ. Дори и днес за първи път да влизаш в интернет, от днес нататък ще започнеш да се възползваш от улесненията, които мрежата предлага. Същото се отнася и за криптосвета.

Чудиш ли се дали не изтърва първите няколко влака? Съжаляваш ли, че когато приятели ти говореха за криптовалути, ти ги игнорираше и дори, когато малко оставаше да си накупиш биткойни, все нещо те спираше? Или пък, че си беше изкопал, но реши да продаваш, когато цената стигна $100 или $300, или пък… защо не си купи 1000-2000 етера за 1 BTC, когато Виталик обяви старта на Ethereum, или пък дежурното основание за пасивност – „цената е много нагоре, който се е усетил навреме, е спечелил…“.

Все по-често чувам подобни размисли и контрааргументът, който ми идва под формата на въпрос е: „Кога е късно да започнеш да използваш интернет?“

Всъщност въпросът в заглавието „Закъснях ли за криптореволюцията?“ е малко подвеждащ. Не питам токени в колко криптовалути имаш, си изкопал или инвестирал. По-правилният въпрос е дали си се запознал с блокчейн технологията? Каква е разликата между по-скъпите криптовалути и какви проблеми решават? Какво остойностява съответният токен? >95% от всички ICO са shitcoin – опитай да различиш тези, зад които стои стабилна идея и стойност.

Ако ти е чудно защо търговията с криптовалути надхвърли 100 милиарда долара преди няколко дни и дали това е поредният балон, седни и започни да се интересуваш и опознай технологията от първа ръка. Ще се влюбиш.

Илюстрация: Mark Weaver

Остави коментар