Крипто 1:1 прогнози

В коя криповалута да инвестирам през 2017

Според целта на инвестицията има различни подходи за пренасяне на конвенционална валута към крипто, а валутите, в които можеш да обърнеш средствата си, са стотици. Инвестирай толкова, колкото можеш да изгубиш, и отдели време да се запознаеш с материята като цяло, както и със съответната валута, характеристиките и атрибутите на съответния блокчейн. Ако те мързи, просто играй насляпо и/или слушай приятелски съвети и се доверявай на хора, които говорят разни неща из нета. Това понякога също е тактика, но по-рискова.

За да инвестираш левове, евро или друга хартия в крипто, има различни начини и в повечето случаи ще те заболи главата докато успееш да преведеш пари в някой от големите сайтове за обмяна. Най-лесният начин да влезнеш в криптосвета е чрез биткойн – има 3 български сайта, които съм използвал и през които сравнително лесно ще обърнеш левове в крипто (bitcoin, ether, dash, monero…) – това са coinfixer.com, crypto.bg и cryptobank.bg. Crypto.bg предлага опция за заключване на цената на биткойн при поръчка за клиенти, които имат поне една поръчка.

Ок, искам крипто!

Става така – купуваш биткойн от някой от тези сайтове, регистрираш се в който си харесаш exchange и оттам нататък ти ставаш своята банка, ти се разпореждаш с парите си, без да те интересува работно време, почивни дни, уикенд, локация, одобрение за превод и тн и тн. Добре дошъл в интернет, в който технологията позволява да използваш мрежата за пренос на стойност и собственост без никакви ограничения.

При цена на биткойн малко над 5000 лева към днешна дата, времето за инвестиция с цел бърза печалба в биткойн може би си го изпуснал. Можеш да си вземеш също ether, dash, monero, zcash, но и за тях малко си закъснял с оглед, че цената им вече не е под $1. Това не пречи да замразиш малко пари в тези валути и да чакаш биткойн да стане 10, 20 или 50, 000 лв, а също и приблизително пропорционален растеж на останалите.

Правилният момент за инвестиране е, когато „продуктът“ е с ниска стойност. Ако можеш да усетиш потенциала преди множеството и имаш смелост да инвестираш време и средства, ще се радваш на успех (евентуално).

В описанието на всяка една от долуизброените валути стои една от основните характеристики на всеки смислен блокчейн – децентрализация.

Steem

Steem е децентрализирана социална мрежа, чийто брой потребители, съдържание и популярност расте с дни, съответно и стойността на токените, които мрежата предлага, като механизъм за награждаване за качване на качествено съдържание.

Lisk

Lisk е децентрализирана Javascipt базирана платформа, конкурент на Ethereum по функционалност. По стойност и популярност има още доста път да извърви – тук виждам потенциал.

Sia

Siacoin е токенът, който обслужва идеята за децентрализиран облак наречена Sia. Може би, ако потребителите решат, че и на тази идея ѝ е дошло времето, много скоро ще имаме децентрализирана пълнофункционална cloud storage услуга. Може би продуктът, в който ще мутира mega.nz, ще е обвързан с този токен, или kimdotcom ще създаде друг подобен?

Maidsafe

Maidsafe е децентрализира p2p мрежа, залагаща на DB сигурността. Safecoin е токенът, стоящ зад нея.

Factom

Factom е децентрализирана блокчейн базирана система, оптимизирана за съхранение на голям брой записи в реално време в един единствен хаш. Работи като слой върху биткойн блокчейн. Използва се като базов слой за всякакви приложения.

PIVX

PIVX (Private Instant Verified Transaction) е open-source, децентрализирана криптовалута, фокусирана върху конфиденциалността и сигурността на транзакциите. PIVX е fork на Dash.

Exchange-а, от който може да си купите всички тези валути (с изключение на PIVX) е poloniex.com. PIVX – от bittrex.com.

Стартъпите обвързани с токени се люпят ден след ден, някои от тях ще избухнат в стойност други ще приключат по-бързо отколкото са се появили. Ето още няколко интересни проекта – Augur, Gnosis, Golem, aeternity.

1 Коментар

  • Здравейте, има и други сайтове за покупка и продажба на Биткойн в България с по-добри курсове от посочените. http://www.xchange.bg са много коректни, отговарят винаги бързо и може да се разчита на тях

Остави коментар