инвестиции прогнози

Перспективни криптовалути – февруари 2018

Последните два месеца напомниха на всички ни, че криптомаркетите в краткосрочен план могат да бъдат трудно предвидими, доста печеливши, както и опасни от инвестиционна гледна точка. Много от качествените койни направиха ATH, след което направиха сериозни корекции и в момента се търгуват на 30%-50%-70% намаление. Наред с това си тече традиционният непрекъснат поток от новини за пробиви в сигурността на различни валути и ексчейнджи – fork-ът на MyEtherWallet към MyCrypto, който създаде малко смут вчера, както и кражбата на 17 000 000 Nano (a.k.a Raiblocks / XRB) на стойност $170 милиона от италианския ексчейдж BitGrail от преди ден.

Въпреки негативния сантимент на маркета, качествените криптовалути са винаги достъпни за акумулация и в очакване на следващия вертикален пробив на графиките. Новини като тази от преди 3 дни ми дават позитивен дългосрочен проспект – European Banks Could Soon Hold Bitcoin, Admits ECB President.

However, recent developments, such as the listing of Bitcoin futures contracts by US exchanges, could lead European banks too to hold positions in Bitcoin, and therefore we will certainly look at that.
– Mario Draghi

На цените на които са в момента, изброените по-долу криптовалути са не само добро попадение за февруари, но и добър дългосрочен HODL. Това са:

VeChain

Зад VeChain стои идея, таргетираща пазарна ниша с огромен потенциал. Във видеото по-долу BoxMining прави добро въведение в нея.

Nano / Raiblocks

Да – същата валута с пробива на BitGrail, за която споменах в началото. Пробивите обикновено са свързани с уязвимости в самия ексчейндж. Такъв е и случаят от вчера с Raiblocks (BTC-NANO). Подобни пробиви обикновено бутат цената до стойности, които са идеална точка за влизане, ако си изпуснал валутата в началото.

Няколко подробности да имаш на ум:

 1. Nano не е блокчейн базирана, а DAG базирана технология.
 2. Съществува от 2015 г., но последните два месеца направи нещо като х100 ръст, така че краткосрочният и потенциал може би е временно изчерпан.
 3. След като спечели гласовете на юзърите за coin of the month, от 2 февруари се търгува и в Binance – вече e масово достъпна.
 4. В някои ексчейджи е все още със старата абревиатура XRB, в други с новата – NANO.

Bluzelle

Мисли за Bluzelle (BLZ), като за Oracle при децентрализираните платформи. Bluzelle имаше доста шумно и трудно за влизане ICO и от скоро е в Binance. На цена 6806 satoshi ми се вижда добра точка за влизане – $0.12 цента на ICO и $0.54 моментна цена. Печалба x3 и малко от 20 януари до сега – не е зле.

RChain

Oyster Pearl

Като за финал ще добавя няколко много силни проекта, които си струват проучването (х50+ дългосрочен потенциал).

 1. Blockport (BPT)
 2. UTrust (UTK)
 3. NEX (ICO stage)
 4. Zilliqa (ZIL)
 5. Trinity (TNC)
 6. Dragonchain (DRGN)
 7. Ocean Protocol – (ICO stage)

Аз не съм професионален финансов съветник. Приемай всичко, което пиша като още едно мнение. Когато става дума за криптовалути, се доверявай единствено и само на познанието и интуицията си. Ако нямаш такива, от тази игра може да те заболи.

Остави коментар