събития

Планини, Крипто и Коуъркинг в най-добрата ски дестинация в България – Банско

Крипто валути в планината? Защо не? От 6 до 8 Април в подножието на вдъхновяващите върхове на Пирин планина, ви каним да разберете повече за различните видове крипто валути и блокчейн технологиите.

За мнозина крипто валутите и блокчейн технологиите са една непозната или не до там разбрана материя. За щастие в последно време достатъчно хора проявяват интерес към темата, което ни мотивира да обединим знания и опит и да организираме събитие, в което да споделим своите впечатления и наблюдения в сферата, като междувременно се наслаждаваме на непринудената обстановка и отлични условия за зимни спортове, които Банско предлага.

Все повече и повече от нашите членове в Коуъркинг Банско (http://www.coworkingbansko.com)  се интересуват то крипто валути. Разбира се някои седмици бяха по-добри от други, що се отнася до търгуване и печалби, но интереса тук в Банско остава висок и след популярния уъркшоп, който се проведе при нас в края на миналата година, решихме да организираме Уикенд на Криптовалутите в Банско с името Mountain Crypto Weekend (http://www.mountaincrypto.com) в началото на Април.

Събитието ще се проведе под формата на НЕ-конференция, комбинация от формални и не формални сесии, водени от самите участници и примери от най-добрите практики по темата. Разбира се ще има много време за контакти и нетуъркинг, както и много забавления.

Нашият уикенд формат е вече доказан и за удобство на нашите участници е много достъпен: В Петък се запознаваме, в Събота се провеждат сесиите, а в Неделя се наслаждаваме на планината и топлите минерални извори. Подробна програма можете да намерите на уеб сайта на събитието.

Уве, единия от основателите на Коуъркинг Банско, е наистина ентусиазиран от обещаващите предимства на Блокчейн технологиите за споделени работни пространства: “След като отворих мое собствено Коуъркинг пространство, като съ-основател, постоянно търся методи, чрез които да подобря работата по един значим и устойчив начин, както и да привлека най-подходящите хора.  Четейки статистическите проучвания на Deskmag и наблюдавайки бързо развиващата се общност , смитам, че времето да намерим нови по усъвършенствани способи за сътрудничество и обединяване на света на коуъркинг. Много от предишните опити за колаборации не са достатъчно задоволителни и това ме накара да променя гледната си точка и да погледна нещата от друг ъгъл и в съвсем друг мащаб. Сблъсквайки се с дигиталните валути и фокусирайки се в дълбочина ме накара да се замисля. Скоро и следния въпрос изникна в съзнанието ми: Какви предимства може да предостави коуъркинг крипто валутата COW на коуъркинг общността, на собствениците и мениджърите, както и на членовете? В книгата ‘The Internet of Money’ Андреас Антонополус описва “ живеем в нов свят, свят в който валутата е избор, но не само избор подтикнат от удобство, а и избор направен, като начин на изразяване. ”Това ме накара да се замисля – как мога да използвам определена парична единица, за да изразя своята позиция или пристрастност към дадена сфера или тема. Андреас продължава като казва- „Парите … са език. Езикът, който използваме за да оценим един друг” и “Давайки ти  1 долар, аз показвам своето намерение да ти предоставя съответната стойност. Комуникирам своето намерение да разменя определена стойност с теб.” Когато комбинираме по горните изказвания, можем да обобщим – ние сме свободни да избираме валутата, с която търгуваме и да изразим съответната стойност чрез тази валута.

Идеята е да наложим COW – крипто валута, която е в подкрепа на цялата Коуъркинг общност, и която ще ни предостави добавена стойност. Можем ли да формулираме версии и стратегии, които ще допринесат за благото на всички, които използват валутата?”

Основен гост-лектор на събитието е Мартин Висмайер, маркетинг директор на General Bytes, водеща биткойн и блокчейн технология, който разработва банкомати за биткойн. Мартин е в сферата от много години и ще сподели някои от неговите истории и личен опит с крипто валутите.

Ако се интересувате в крипто валути и искате на посетите Банско, то това е една чудесна възможност да прекарате един уикенд с нас в планината.

Научете повече на : www.mountaincrypto.com

Стандартните билети започват от 149 EUR и включват настаняване и изхранване.

Остави коментар