Крипто 1:1 криптовалути

Разликата между District0x и 0xProtocol

District0x (DNT) и 0xprotocol (ZRX) са две силни идеи, зад които стоят и две силно перспективни валути. И двете валути се търгуват отскоро. Въпреки че Poloniex добавиха преди 3 дни BTC/ZRX, все още exchange-ите, в които може да ги намерите, са малко и този факт както обикновено им придава силно волатилен характер.

Какво е District0x (DNT)

District0x е платформа и framework за създаване на децентрализирани блокчейн приложения и пазари (разбирай пазари като ebay, olx, elance и тн.). В контекста на District0x всеки маркет се нарича District. Идеята на платформата е с лекота да се създават маркети. Самият процес на създаване е свързан с представяне на идея и upvoting. Токените (DNT) дават право на upvoting, подобно на steem и safex.

A network of decentralized markets and communities. Create, operate, and govern. Powered by Ethereum, Aragon, and IPFS.

Пример за marketplace изграден изцяло върху District0x e Ethlance. Ethlance е първият изграден district и по своята същност е пазар за фрийлансъри и работодатели, в който можеш да купуваш/продаваш услуги само срещу етери. Ens Bazaar ще e второто въплъщение на тази идея и ще стартира много скоро и се предполага, че с този инструмент създаването на пазари ще става толкова елементарно, колкото инсталирането на една cms платформа.

District0x използва 0xprotocol за прехвърлянето и размяната на токени.

Ъпдейт 30 август: Introducing the District Registry

Какво е 0xprotocol (ZRX)

Със всеки ден се появяват нови и нови ICO, както и нови токени с тях. Директната обмяна помежду им често е проблем, поради липса на exchange-и, предлагащи директна размяна – например във повечето големи exchange-и можеш да обмениш ETH-GNO или ETH-ADX, но не и директно GNO-ADX.

0xprotocol е протокол за децентрализирана размяна/обмяна на токени върху Ethereum блокчейна. ZRX се използва за заплащане на таксите по транзакциите на тези токени и на потребителите, които подсигуряват протокола.

Тиймът зад 0x е създал и метод ориентиран към крайните потребители – OTC метод – този метод позволява директна p2p размяна на токени без нуждата от медиатори. Изискването е да можете да се свържете по какъвто и да било начин с втория участник в „сделката“. Може да тестваш този метод в тестовата мрежа на Ethereum (Kovan), където всеки може да генерира и разпространи чрез мрежата своите поръчки, като изпрати линк към втория участник в „сделката“.

изображение: blog.0xproject.com

Накратко казано 0x е протокол, който ако се наложи, ще се използва като стандарт за децентрализирана обмяна на токени в Ethereum мрежата.

Save

Остави коментар